Waarom verdien ik minder met Google Adsense?

In de bloeiperiode van Google Adsense was het mogelijk om veel geld te verdienen door advertenties te plaatsen naast je artikelen. Je kon letterlijk slapend geld verdienen. Helaas zijn deze tijden voorbij en is het tegenwoordig steeds moeilijker om geld te verdienen met Adsense. Waar komt dat precies door?

Reden 1: Adverteerders betalen minder per klik

Zo’n vijf à tien jaar geleden kon je met enkele honderden artikelen evenveel geld verdienen als iemand met een parttime baan. Dat was makkelijk geld verdienen! Tegenwoordig betalen adverteerders helaas steeds minder wanneer iemand op de advertenties klikt die naast jouw artikelen worden getoond. Adverteerders hebben met de opkomst van social media namelijk nieuwe manieren gevonden om hun producten, websites of diensten te promoten. Zo kunnen zij bijvoorbeeld gratis één van hun producten sturen naar een blogger die maandelijks honderdduizenden bezoekers heeft. Wanneer deze persoon het product toont, dan zijn er veel mensen die het product in één klap zien. Dat zijn veel potentiële kopers voor weinig moeite! Dit is interessanter voor een adverteerder dan om te betalen voor een beginnende schrijver van artikelen die misschien twintig bezoekers per maand trekt.

Reden 2: Adblock programma’s

In de beginjaren van Google Adsense waren er weinig tot geen adblock programma’s en bovendien werden deze niet massaal gebruikt. Tegenwoordig worden mensen overspoeld door advertenties op het internet en daarom worden adblock programma’s steeds vaker gedownload. Hierdoor krijgen steeds minder lezers van jouw artikelen de advertenties te zien.

Reden 3: Mensen negeren advertenties al dan niet bewust

Mensen zien tegenwoordig zo vaak advertenties dat ze er als het ware ‘blind’ voor zijn geworden. Je hersenen signaleren automatisch een advertentieblok als onbelangrijk. Hierdoor  wordt het genegeerd en de aandacht wordt gericht op het belangrijke (het artikel zelf). Bovendien kan het ook bewust zijn. Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat degene die een artikel schrijft, dit doet om geld te verdienen met de advertenties die erbij worden geplaatst. Hierdoor worden advertenties vaker met opzet genegeerd dan enkele jaren geleden.

Reden 4: Hogere eisen aan artikelen

Hoe meer tijd je kwijt bent aan het schrijven van artikelen, hoe minder geld je zal verdienen. Als je vier artikelen binnen twee uur kunt schrijven, dan zul je logischerwijs meer geld verdienen dan wanneer je slechts één artikel in twee uur schrijft. Je zult meer artikelen kunnen publiceren, waardoor je meer bezoekers krijgt en hierdoor ook meer klikken op je advertenties. Schrijf je artikelen voor je eigen blog of website, dan is dit geen probleem en kan je zelf de eisen bepalen die je hanteert voor jouw artikelen. Schrijf je echter voor een andere website, houd er dan rekening mee dat de eisen steeds hoger worden waardoor je steeds meer tijd kwijt bent aan het schrijven én verbeteren van je artikelen.