Artikelen schrijven voor geld: de voordelen

Eén van de meest populaire online bijbanen is het schrijven van artikelen voor geld. Er zijn websites waar je je kunt aanmelden en artikelen kunt schrijven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Als deze artikelen worden goedgekeurd, worden er advertenties van Google Adsense geplaatst tussen of naast de artikelen. Wanneer iemand op jouw advertentie klikt, ontvang je hier een bedrag voor dat kan oplopen van één eurocent tot enkele euroś per klik.

De voordelen van artikelen schrijven als bijbaan

Flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van het schrijven van artikelen als bijbaan, is dat je bijna alles zelf kunt bepalen. Zo kun je zelf kiezen voor welke website(s) je schrijf, wanneer je schrijft, waarover je schrijft, hoeveel artikelen je schrijft en zelfs waar je schrijft (thuis, bibliotheek, openbaar vervoer etc.). Er zijn maar weinig andere bijbanen die je zo veel vrijheid bieden.

Passief inkomen / slapend geld verdienen

Het mooie aan het schrijven van artikelen als bijbaan is dat je inkomsten doorlopen, zelfs wanneer je niet werkt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om in een bepaalde periode veel artikelen te schrijven en wanneer je een mooi bedrag per maand verdient, kun je ervoor kiezen om (al dan niet) tijdelijk te stoppen met het schrijven van artikelen. Dit zal geen invloed hebben op je inkomsten, omdat je artikelen nog steeds gepubliceerd staan. Na verloop van tijd kun je eventueel besluiten om weer te beginnen met het schrijven van artikelen, waardoor je inkomsten omhoog zullen gaan.

Je hebt je inkomsten zelf in de hand

Een ander voordeel van het schrijven van artikelen voor geld, is dat je zelf bepaalt hoeveel je verdient. Dit is volledig afhankelijk van de tijd die je er zelf in stopt. Zo kun je bijvoorbeeld volledig je aandacht richten op het schrijven van zo veel mogelijk artikelen en op deze manier meer bezoekers trekken (meer bezoekers = meer klikken op de advertenties = meer geld). Je kunt er ook voor kiezen op je artikelen juist flink te promoten op andere sites. DIt kun je bijvoorbeeld doen door reacties achter te laten op andere artikelen en een link te plaatsen naar jouw artikel. Voorkom echter ‘spam-reacties’, dit heeft namelijk een averechts effect.

De nadelen van artikelen schrijven als bijbaan

Om een realistisch beeld te krijgen is er ook een artikel dat de nadelen belicht die erbij komen kijken als je artikelen schrijft voor geld. Deze kun je hier vinden.