Artikelen schrijven voor geld: de nadelen

Het schrijven van artikelen voor websites is voor velen een ideale manier om een extra zakcentje te verdienen. Vanuit je luie stoel schrijf je artikelen over onderwerpen die je zelf kiest en vervolgens worden deze gepubliceerd. Naast de artikelen komen Google Adsense advertenties te staan en zodra een lezer op een advertentie klikt, ontvang je hier een vergoeding voor. Klinkt perfect, toch? Maar wat zijn nu de nadelen van deze manier van geld verdienen?

De nadelen van artikelen schrijven als bijbaan

Inkomsten genereren in het begin

Wanneer je op zoek bent naar een bijbaan, dan is dit hoogstwaarschijnlijk omdat je geld nodig hebt. Bij het schrijven van artikelen is het echter zo dat je in het begin weinig zult verdienen. Hier zijn meerdere redenen voor, die uitgebreid in dit artikel staan beschreven. Bedenk voor je aan de slag gaat dus dat het even duurt voordat je daadwerkelijk geld gaat verdienen met je artikelen.

Adverteerders betalen steeds minder per klik

Rond 2010 verdiende ik met grofweg 300 artikelen ruim 500 euro per maand. Tegenwoordig kan ik hier alleen nog van dromen. Bij het schrijven van artikelen verdien je geld wanneer lezers op je Google Adsense advertenties klikken. Tegenwoordig zijn adverteerders steeds minder bereid te betalen voor advertenties, waardoor je helaas veel meer artikelen zult moeten schrijven om hetzelfde bedrag te verdienen vergeleken met de bloeiperiode van Google Adsense.

Hoge eisen

Websites waar je artikelen kunt schrijven voor geld, stellen tegenwoordig steeds hogere eisen voor de artikelen. Zo’n vijf à tien jaar geleden kon je nog wegkomen met artikelen die 300 woorden bevatten of bijvoorbeeld voor het grootste deel uit een opsomming bestaan. Tegenwoordig is dit niet meer zo en dit kan soms knap irritant zijn. Wil je bijvoorbeeld een recept delen, kijk er dan niet van op als je nog een hele lijst aan informatie moet vermelden. Denk o.a. de geschiedenis van het recept, waarmee het gecombineerd kan worden, welke wijnen er eventueel goed bij passen, welke gerechten er op lijken, suggesties om te variëren met het recept etc. Dit kan ten koste gaan van je motivatie om artikelen te schrijven maar een overdaad aan informatie zal ook je artikelen niet altijd ten goede komen. Bovendien zijn de eisen omtrent taalgebruik zeer streng.

De voordelen van artikelen schrijven als bijbaan

Het doel van deze informatie is niet om je af te schrikken, maar juist om je te helpen een bewuste keuze te maken. Zelf schrijf ik al jaren artikelen voor geld en vind ik het de meest ideale manier om online geld te verdienen, maar het is wel zo eerlijk om de nadelen te vermelden voor beginnende schrijvers. In dit artikel lees je de voordelen van het schrijven van artikelen voor geld.