5 tips om sneller geld te verdienen op Marktplaats.nl

Jarenlang heb ik op verschillende manieren geld verdiend op het internet zonder actief te zijn geweest op Marktplaats. Bij Marktplaats had ik altijd het idee dat ik veel moeite moest doen om uiteindelijk na een half jaar een paar tientjes te hebben verdiend. Inmiddels ben ik een half jaar actief op Marktplaats en kan ik gerust zeggen dat ik het tegendeel heb bewezen voor mezelf. In deze tijd heb ik veel tips en trucs geleerd om je spullen sneller te verkopen en om meer geld te verdienen met Marktplaats. Ik deel mijn tips graag met jou.

Geld verdienen met Marktplaats, tip 1: Beschrijving.

Het benoemen van de belangrijke specificaties in de beschrijving spreekt voor zich, maar laat het hier niet bij. Het aanprijzen van jouw product is van cruciaal belang tijdens de koopbeslissing van degene die jouw advertentie leest. Verkoop je bijvoorbeeld een gebruikte mobiele telefoon die geen enkel krasje of andere vorm van schade heeft? Benadruk dat dan in de beschrijving. Verkoop je een kledingstuk dat nog nooit is gedragen? Ook dat is interessant voor de koper om te weten! Let er echter wel op dat je eerlijk blijft en maak geen valse beloftes. Houd er rekening mee dat de koper een klacht tegen jou kan indienen en in ernstige gevallen zelfs aangifte kan doen.

Geld verdienen met Marktplaats, tip 2: Meer opties aanbieden.

Hoe meer opties een potentiële koper heeft, hoe aantrekkelijker jouw product voor hem wordt en hoe groter de kans is dat je sneller verkoopt op Marktplaats. Zo zijn er potentiële kopers op Marktplaats die liever telefonisch contact hebben dan via de mail.  Het kan dus lonen om je telefoonnummer (eventueel op aanvraag) te vermelden in de beschrijving. Een andere sterk gewaardeerde optie die je een klant kunt bieden, is de keuze tussen verzenden en ophalen. Verkoop je iets duurs, dan zal de potentiële klant misschien het product eerst willen zien voordat hij tot aankoop overgaat. In het geval van verzending kun je nog een extra optie aanbieden, namelijk het verzenden van het product naar een Kiala punt in plaats het huisadres van de koper. Op deze manier hoeft de koper niet thuis te blijven om het pakketje te ontvangen en bovendien zijn de verzendkosten lager.

Geld verdienen met Marktplaats, tip 3: Kwaliteit van de foto’s.

Een slimme tip om direct meer bezoekers naar je advertenties te trekken, is het maken van kwalitatief goede foto’s van de producten die je verkoopt. Dit kan best met een mobiele telefoon, maar houd er rekening mee dat de foto’s die je plaatst iets over jou als verkoper zeggen. Maak daarom foto’s van jouw producten in een schone, opgeruimde omgeving en bij voorkeur bij daglicht. Fotografeer het product van alle kanten en plaats geen wazige foto’s. Wees kritisch bij het selecteren van de foto die naast de advertentie wordt getoond. Dit is immers de eerste indruk die iemand krijgt bij het scrollen langs de advertenties en daarom dé manier om jouw advertentie er op een (al dan niet) positieve manier uit te laten springen.

Geld verdienen met Marktplaats, tip 4: Prijs

Hoeveel je voor je spullen vraagt is persoonlijk en afhankelijk van meerdere factoren. Dit is o.a. afhankelijk van de prijs die je er zelf voor hebt betaald, de kwaliteit van het product, hoe lang het nog meegaat en natuurlijk de vraag naar het product. Heb je snel geld nodig of wil je zo veel mogelijk spullen verkopen in korte tijd, dan is er een slimme truc voor het bepalen van de prijs die je voor je spullen vraagt. Wil je bijvoorbeeld een oude laptop verkopen op Marktplaats? Type dan het model laptop in bij de zoekopdracht op de website van Marktplaats. Scroll vervolgens langs de advertenties om te zien wat anderen er ongeveer voor vragen en zorg ervoor dat jouw prijs nét iets lager is. Op deze manier ben je je spullen veel sneller kwijt en krijg je er toch nog een acceptabel bedrag voor.

Geld verdienen met Marktplaats, tip 5: Verkoop elektronica.

Toen ik net mijn spullen begon te verkopen op Marktplaats, had ik van alles te koop gezet. Van mijn oude studieboeken tot elektronica tot aan kledingstukken waarvan ik bijna vergeten was dat ik ze nog had. Alles wat ik niet meer gebruikte, had ik op Marktplaats gezet. Wat me opviel, was dat ik direct bezoekers had op mijn advertenties met elektronica en ik kreeg verreweg de meeste e-mails en telefoontjes over deze advertenties. Binnen anderhalve week had ik al mijn elektronica verkocht terwijl bij mijn andere advertenties het bezoekersaantal net een beetje begon op te lopen. Ook na een half jaar is mijn ervaring met Marktplaats nog steeds hetzelfde: elektronica verkoopt!

Extra tip: Soms is electronica niet meer bruikbaar, maar zijn bepaalde onderdelen nog wel veel waard. Ook deze kunnen op Marktplaats gezet worden. Bijkomend voordeel is dat ze vaak door de brievenbus passen, waardoor de verzendkosten laag zijn en ze nóg sneller worden verkocht.