Geld verdienen met thuis online werken: 5 manieren

Je hoort tegenwoordig steeds vaker dat mensen thuis (een deel van) hun inkomen verdienen. Doordat we in toenemende mate in een gedigitaliseerde wereld leven, zijn er ook steeds meer mogelijkheden om thuis te werken. Het kan hierbij zowel om een bijbaan als fulltime baan gaan. Om je om weg te helpen staan hieronder 5 manieren waarop je vanaf nu je inkomen thuis kunt verdienen.

Thuiswerken met een kantoorbaan

Een van de meest laagdrempelige manieren om te beginnen met thuiswerken, is om een deel van de werkzaamheden van je baan thuis uit te voeren. Uiteraard kan niet ieder werk thuis gedaan worden, maar een kantoorbaan is hier heel geschikt voor. In overleg met de werkgever is het vaak mogelijk om voor een deel thuis te werken. Administratieve werkzaamheden, e-mails beantwoorden en telefoontjes plegen zijn prima voorbeelden van taken die vanuit huis gedaan kunnen worden. Dit is ideaal als je ver moet reizen voor je werk of moeite hebt met vroeg opstaan.

Geld verdienen met artikelen schrijven voor websites

Een andere populaire manier om online geld te verdienen, is het schrijven van artikelen voor websites. Er zijn meerdere Nederlandstalige sites waarop je je kennis om kunt zetten in artikelen. Naast de artikelen worden advertenties geplaatst en iedere keer als iemand op een advertentie klikt, ontvang je een bedrag dat in uitzonderlijke gevallen kan oplopen tot wel twee euro per klik. Houd er rekening mee dat je hoogstwaarschijnlijk enkele duizenden artikelen zult moeten schrijven voordat je je baan op kunt zeggen. Het schrijven van artikelen voor websites is daarom zeker in het begin meer geschikt als bijbaan.

Geld verdienen met een eigen website of blog

Ook met een eigen website of blog zal het niet mogelijk zijn om direct te kunnen stoppen met werken. Hoeveel je verdient is vaak afhankelijk van de tijd en energie die je in je site of blog stopt, en vaak zijn dat meerdere uren per dag. Daarnaast duurt het vaak zo’n twee jaar voordat blogs echt winstgevend beginnen te worden. Om deze reden is een blog in het begin eerder geschikt als hobby, vervolgens als bijbaan en met veel geluk daarna als fulltime baan.

Online inkomen met een eigen webshop

Een eigen webshop is een ideale manier om online geld te verdienen voor de creatievelingen onder ons. Maak je graag zelf sieraden of kleding? Dan is het wellicht een leuk idee om hier geld mee te verdienen door een eigen webshop te openen. Houd er rekening mee dat je vaak alsnog een blog naast de webshop nodig hebt en/of actief zal moeten zijn op social media om klanten te trekken.

Online geld verdienen met fotografie

Misschien is fotografie niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan thuiswerk of online geld verdienen, maar er zijn zó ontzettend veel manieren waarop je online geld kunt verdienen met fotografie dat het wel vermeld moet worden. Je kunt bijvoorbeeld een eigen portfolio website beginnen waar je je prints verkoopt, een Ebay webwinkel beginnen, een fotografie e-book uitgeven of jezelf aanmelden bij een stockfoto website waar je iedere keer dat jouw foto verkocht wordt een percentage ontvangt.

Conclusie

Dit is slechts een greep uit de vele manieren die er zijn om online geld te verdienen. Iedereen zal zo zijn favoriete manieren hebben om wat geld te verdienen met het internet. De één houdt van schrijven, de ander uit zijn creativiteit liever op andere manieren. Waar het op aankomt, is dat het belangrijk is om realistisch te zijn en niet te verwachten dat je van de een op de andere dag een volwaardig inkomen op het internet zal verdienen. Begin uit interesse, zoek uit wat voor jou werkt, steek hier veel tijd in en na verloop van tijd zal je hier de vruchten van kunnen plukken.