3 tips voor een hogere productiviteit bij het schrijven van artikelen

Het schrijven van artikelen voor websites is een ideale manier om wat online bij te verdienen. Je bepaalt zelf het onderwerp waar je over schrijft, maar ook waar en wanneer je het artikel schrijft. Om een leuk bedrag te verdienen met het schrijven van artikelen, is het wel noodzakelijk om genoeg artikelen te publiceren. Hieronder staan de tips die je op weg kunnen helpen om productief te blijven bij het schrijven van artikelen.

Schrijf iedere dag op een vast tijdstip

Een vaak voorkomend struikelblok bij het schrijven van artikelen voor websites, is dat het soms lastig kan zijn om jezelf er toe te zetten om dagelijks te schrijven. Vooral op drukke dagen lukt het niet altijd om zo veel te schrijven als je zou willen. Probeer daarom een gewoonte te maken om iedere dag op een bepaald tijdstip artikelen te schrijven. Werk je fulltime? Schrijf dan bijvoorbeeld iedere avond op een bepaald tijdstip en vergeet dit ook niet in je agenda te zetten.

Werk niet tot laat door

Een ander punt bij het schrijven van artikelen, is dat je vaak in een bepaalde werkflow zit zodra je begint te schrijven. Je krijgt het ene na het andere idee en voor je het weet ben je een paar uur verder. Vooral als je in de avond artikelen schrijft, kan het lastig zijn om op tijd naar bed te gaan. Aan de ene kant heb je lekker doorgewerkt in de avond, maar aan de andere kant zal je productiviteit de volgende ochtend niet optimaal zijn. Het kan daarom lonen om niet tot laat in de avond door te werken.

Beschouw het schrijven van artikelen als een echte baan

Een nadeel van thuis werken, is dat het vaak niet aanvoelt als echt werk. Het is immers iets wat je meestal tussen andere activiteiten door doet en hierdoor zal je eerder geneigd zijn om het schrijven uit te stellen of niet altijd serieus te nemen. Ook je productiviteit zal afnemen met zo’n instelling. Probeer het schrijven van artikelen daarom echt als werk te beschouwen. Ga niet ’s ochtends in je pyjama met een kop koffie een artikel tikken, maar neem echt de tijd om te douchen, aankleden en ontbijten. Je bereidt jezelf op deze manier zowel lichamelijk als geestelijk voor op het schrijven en dit zal je artikelen alleen maar ten goede komen.