De 3 minst goedbetaalde manieren om thuis geld te verdienen

Je inkomen thuis of online verdienen is makkelijker gezegd dan gedaan. Het klinkt vaak zo simpel: thuis vanuit je luie stoel wat rondklikken en voor je het weet ben je honderden euro’s rijker. In de praktijk blijkt dit flink tegen te vallen. Verspil daarom niet je tijd aan de onderstaande drie manieren waarmee je het minste geld verdient vanuit huis en op het internet.

Enquêtes invullen voor geld

Een van de meest populaire manieren om geld te verdienen op het internet, is het invullen van enquêtes. Je meldt je aan bij één of meerdere enquête websites en vervolgens krijg je e-mails toegestuurd wanneer er nieuwe enquêtes beschikbaar zijn die je kunt invullen. Voor iedere enquête die je invult, krijg je een bepaald bedraag. Meestal zal dit bedrag tussen de tien en vijftig eurocent liggen, wat vrij laag is, aangezien je al snel tien minuten tot een kwartier bezig bent met het invullen van de enquêtes. Bovendien zijn er vaak maar weinig enquêtes per dag beschikbaar. Hierdoor is het bijna onmogelijk is om meer dan enkele euro’s per dag te verdienen.

Advertenties kijken voor geld

Het kijken van advertenties voor geld lijkt in principe veel op de voorgaande manier. Je meldt je aan op één of meerdere websites waar je advertenties kunt kijken, en vervolgens krijg je e-mails toegestuurd wanneer er nieuwe advertenties beschikbaar zijn. Net als bij het invullen van enquêtes, krijg je voor het kijken van advertenties meestal rond de tien eurocent en soms loopt dit bedrag iets op. Het zijn dus lage inkomsten per advertentie en bovendien is het behoorlijk geestdodend en irritant werk. Zeg nou zelf: wie wil er enkele uren per dag advertenties kijken voor slechts een paar euro per dag?

Inpakwerk vanuit huis

Bij het invoeren van een zoekopdracht als ‘thuiswerk’ zal je snel uitkomen op veel zogenaamde vacatures voor inpakwerk vanuit huis. Mijn advies is om hier vooral niet op te reageren. In de vele jaren dat ik mijn geld op het internet verdien, heb ik hier alleen maar negatieve ervaringen mee gehad. Van het oplopen van een virus door te klikken op een dergelijke advertentie tot het schrijven van talloze motivatiebrieven waar ik vervolgens nooit antwoord op heb gekregen. In sommige gevallen moet je betalen om je zelfs maar aan te kunnen melden, wat naar mijn mening toch echt ruikt naar oplichting. Mocht je om welke reden dan ook meer ‘geluk’ hebben dan ik, houd er dan rekening mee dat je vaak op een lange wachtlijst wordt gezet voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt en bovendien gaat het hier vrijwel nooit om fulltime werk.

Conclusie

Na jarenlang mijn geld op het internet te hebben verdiend, kan ik met zekerheid zeggen dat ik bovenstaande drie manieren niet de moeite waard vind. Het zijn stuk voor stuk manieren waar je veel tijd aan kwijt bent en weinig geld mee verdient. Bovendien is het invullen van enquêtes of het kijken van advertentie geen bezigheid die ik jarenlang dag in dag uit zou kunnen volhouden. Dit is slechts mijn persoonlijke mening en is niet bedoeld om jou te ontmoedigen, maar om je een realistisch beeld te geven van de mogelijkheden die er zijn m.b.t. het verdienen van geld op het internet.