Waarom verdien ik zo weinig met mijn artikelen

De meeste websites waar je online artikelen kunt schrijven maken mooie beloftes zoals “word rijk vanuit je luie stoel”. Hierdoor meld je je aan bij zo’n website met de verwachting dat je in korte tijd veel geld kunt verdienen zonder er veel voor te hoeven doen. Het is zeker mogelijk om een mooi bedrag te verdienen met het schrijven van artikelen, maar in het begin zullen de inkomsten tegenvallen en hier zijn meerdere redenen voor.

Reden 1: Adsense uitbetaling vanaf 70 euro

Er zijn veel websites waar je artikelen kunt schrijven voor geld. Dit werkt als volgt: je meldt je aan bij een dergelijke website, typt een artikel en biedt deze aan ter publicatie. Deze wordt vervolgens door de moderator beoordeeld en eventueel gepubliceerd. Wanneer het artikel wordt gepubliceerd, worden er advertenties van Google Adsense naast het artikel geplaatst. Elke keer als iemand op een advertentie klikt, verdien jij een percentage van de opbrengst (meestal is dit rond de 50%).

Wanneer je net begint, zal je echter weinig artikelen hebben en hierdoor ook weinig lezers en dus weinig klikken. Tel daarbij op dat je pas een uitbetaling ontvangt wanneer je de drempel van 70 euro hebt bereikt en je begrijpt dat het niet realistisch is om een uitbetaling in de eerste maanden te verwachten.

Reden 2: Tijdsduur

Om veel geld te verdienen met je artikelen, zal je veel artikelen gepubliceerd moeten hebben en dat heb je nu eenmaal niet als je net begint. Je bent al snel een uur kwijt met het schrijven van een uitgebreid artikel. Vaak zal je ook wat vooronderzoek moeten doen voor je begint met schrijven, tenzij het onderwerpen zijn waar je al erg bekend mee bent. Je zal dus veel tijd moeten stoppen in het schrijven van artikelen als je er op den duur een leuk zakcentje mee wilt verdienen.

Reden 3: Inzet en doorzettingsvermogen

Zoals eerder genoemd, zal je niet direct veel geld verdienen wanneer je artikelen begint te schrijven. In de beginmaanden is het niet realistisch om überhaupt inkomsten te verwachten (tenzij je die tien eurocent per week meetelt). Hoe langer je blijft schrijven en hoe meer artikelen je deelt, hoe meer je op den duur zult verdienen. Helaas haken veel mensen af na enkele maanden omdat ze geen resultaat voor hun harde werk zien. Bij het schrijven van artikelen is het dus van groot belang om niet op te geven in het begin en vooral verder te blijven schrijven. Het is even door de zure appel bijten, maar na verloop van tijd zal je harde werk beloond worden.